Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спирачки!

Здравейте, колеги!
    Проблема е със спирачките. Когато натисна педала се усеща едно пулсиране и нещо като бълбукане на течност. Дали става въпрос за сервоапарат или е нещо друго!
    Благодаря!
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

50% да е сервото,тука от един два месеца,на няколко 155-ци им замина сервото,имаше маи още 2-3 питания.
    Alfa 155 1.7,1.8 ex
    Alfa 166 2.4 3 ex
    155 1.8 MY 95 sport

Comment

И аз прегледах последните теми по въпроса , но никъде не срещнах проблем с шум от бълбукаща течност при натиснат педал. Та затова се позамислих дали не е нещо друго, но май и на мен ми намирисва на сервото.

Comment

Има и друго,на мен кат ми заминаваше сервото ,като седях повече време на спирачка в задръстване и почваха да ми играят леко оборотите и много леко се усещаше кат педала пулсира,може и някои маркучи да са се напукали,и да смуче въздух.
        Alfa 155 1.7,1.8 ex
        Alfa 166 2.4 3 ex
        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Гледах около колелата но не виждам течове,а пък наистина ми се губи спирачна течност?!

Comment

Може да тече и някъде около спирачната помпа и от нея да идва проблема.
            Alfa 155 1.7,1.8 ex
            Alfa 166 2.4 3 ex
            155 1.8 MY 95 sport

Comment

Само незнам това бълбукане при натиснат педал дали не би могъл да е от сервото?!

Comment

Вчера гледах за течове около помпата , но нищо не открих?!

Comment

Значи сигурно сервото вече е почнало да издиша.
                  Alfa 155 1.7,1.8 ex
                  Alfa 166 2.4 3 ex
                  155 1.8 MY 95 sport

Comment

И на мен така ми се струва. Усеща се това бълбукане и загубата на спирачна течност, но колата си спира както преди. Предполагам , че това са симптомите за прецакването на това серво. Незнам обаче дали ако продължа да карам така няма да отведнъж да откажат спирачките!?

Comment

Ми следи и за оборотите дет ти казвах,и тва вече си е сигурен признак,иначе при мен стана така че отказа отведнъж,пред технополис в люлин бях спрял и тръгвам да паля,натискам педала и почнаха да ми играят оборотите и като тръгнах на паркинга се усети,че нещо по-слабо хваща,като изкарах на булеварда я пробах с повечко газ,спираше като влак,едвам едвам при положение че щях да изкърта спирачката от натискане,та така-имай си едно на ум че е почнало сервото да не прави добър вакуум
                      Alfa 155 1.7,1.8 ex
                      Alfa 166 2.4 3 ex
                      155 1.8 MY 95 sport

Comment

колега ще ти използвам темата да попитам и аз нещо,защото не ми се отваря цяла тема.сутрин колата преди да загрее ако тръгна ми изчезва сервото.ако загрее малко добре си спира!но и при загряла понякой път се случва да изчезва.на какво се дължи това!благодаря предварително
                        alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщение
                          Вчера гледах за течове около помпата , но нищо не открих?!
                          по принцип като умре задната гумичка на помпата, течността коиято се губи се сабира в самото серво ,затова не може да се открие теч., а и оттам идва и така ..нареченото бълбукане
                          155 осем хиляди клапана 16 вериги
                          0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение
                            колега ще ти използвам темата да попитам и аз нещо,защото не ми се отваря цяла тема.сутрин колата преди да загрее ако тръгна ми изчезва сервото.ако загрее малко добре си спира!но и при загряла понякой път се случва да изчезва.на какво се дължи това!благодаря предварително
                            На сервото има един клапан и маркуч, който води към мотора....провери дали са изправни!!!!
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              На сервото има един клапан и маркуч, който води към мотора....провери дали са изправни!!!!
                              я дай повече инфо къде е клапана - аз маркуча го знам ама клапана ме вълнува, че май той ме ебава и мен... като натисна спирачката и леко вдига обороти(около 100rpm)...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                              X